3.196 views

Onorarii

Cabinetul de avocatura Anghel Paraschiva va sta la dispozitie cu o gama larga de servicii juridice prestate la cel mai inalt nivel profesional.

Cabinetul practica: onorariul fix, onorariul orar, onorariul de succes şi abonamentul, clientul putand decide în functie de necesitaţile şi posibilitaţile sale.

Onorariile vor fi stabilite in raport de:

  • dificultatea, amploarea sau durata cazului;
  • timpul si volumul de munca solicitata pentru executarea mandatului primit sau activitatii solicitate de client;
  • natura, noutatea si dificultatea cazului;
  • constrangerile de timp in care noi suntem obligati de imprejurarile cauzei sa actionam pentru a asigura servicii legale performante.

Onorariul orar

Are un nivel moderat si se modifica semnificativ in functie de factori cum sunt: urgenţa lucrarii, complexitatea activitatii, avocatul care realizeaza activitatea, istoricul colaborarii cu clientul.

Onorariul fix

Este oferit clientului care doreşte realizarea unei singure lucrari avocatiale greu de cuantificat ca intindere şi durata.

Onorariul de succes

Constă într-o suma fixa sau variabila stabilita pentru atingerea de către avocat a unui anumit rezultat. Onorariul de succes poate fi convenit impreună cu onorariul fix sau orar. În cauzele penale, onorariul de succes nu poate fi practicat decât în legătura cu latura civilă a cauzei.

Abonamentul

  • este oferit clientului care solicita asistenta juridica permanenta sau de lunga durata. Cuantumul onorariului orar al abonamentului este mai redus decât onorariul orar.
  • in abonament se cuprind între 8 (opt) ore şi 20 (douazeci) ore de activitate avocaţiala per luna. Orele neutilizate de catre client nu se reporteaza.
  • contractul de asistenta juridica si reprezentare dintre client si cabinet se incheie pentru o perioada de minim 6 luni.
  • onorariul pe ora pentru activitatile care au depasit abonamentul va fi acelasi ca si onorariul orar.

În cazul litigiilor, prin contract se pot stabili si esalonari de plata a onorariului, convenite prin negociere cu fiecare client în parte, în functie de anumiti factori.

Cheltuielile aferente activitatii prestate de avocat (taxe judiciare de timbru, timbru judiciar, onorariu de expert , executor sau notar, cheltuieli de transport, cazare si masa, în cazul deplasarii în afara localitatii si alte cheltuieli asemanatoare), vor fi suportate de client, separat de plata onorariului avocatial.

Pentru cheltuielile mentionate se vor prezenta actele justificative.